tiistai 22. heinäkuuta 2008

Summer Nats Kalajoki 19-20.07.2008

Teksti: Pepe
Kuvat: Marjo Hyttinen

Olipas mukava viikonloppu Piteån onnettoman kisan jälkeen. Seuraavassa pikku yhteenveto.

Perjantaina matkaan harvinaisella porukalla eli oma perhe Marjo & Niilo sekä karavaanarit Minna, Jukka, Jere & kisakoira Vikke. Matkalla piipahdettiin Oulun Zeppelinissä sisäfileen ostossa ja sieltä nokka suoraan kohti Kalajokea. Leiri pystyyn
, ilmoittautumiset kuntoon ja Wagonin katsastus alta pois. Illalla vietettiinkin sitten laatuaikaa perheiden kesken hyvistä pöydän antimista nauttien. Käytiin hakemassa myös akkulaturi lainaan Avotakka-Aulikselta - kiitos!

Lauantaina ehdittiin ajaa pari aika-ajokierrosta ennenkuin saimme nauttia tälle kesälle niiiin harvinaisesta ilmiöstä kuin vesisateesta...Hommat poikki pariksi tunniksi ja taas päristeltiin. Ja vaikeeta oli taas tuon reaktion kanssa. Rödda palaa tai sitten on semmosta 0.100-0.200 lamppua jolla noissa SM-kekkereissä voi pyyhkiä vaikka mitä. Pitkän kuusen ja Braken kanssa olisi ehdottomasti saatava käyttää Delay Boxia. Täytynee raahautua vaikka suksilla syyskokoukseen puhumaan asian puolesta. Toisaalta, jos pystyis ajamaan enemmän niin ehkä tuohon löytyis sopiva rytmitys. Lauantaina parhaaksi lampuksi jäi 0.096 jolla olimme tuloslistalla sijalla 13/17. Lauantaina kisan jälkeen otettiin vielä suunnaksi radan loppupää jossa Wagonista napsittiin kuvat V8-Magazinessa 8/2008 julkaistavaa nostalgiajuttua varten.
Kuvia napsittiin siihen malliin että hiki piti käydä pesemässä Heidin, Petterin ja Villen mökillä. Kiitosta kovasti!

Sunnuntaina ajettiin vielä yksi lajittelukierros - ei muutosta meidän asemiin. Indeksi arvottiin siihen malliin että alle ei mentäis ihan helpolla. Ikkunaan 6.45 ja ekalle kiekalle vastaan SPET -luokan mieliautoni eli Räikkösen Jussi ja valkoinen metanoli-Barracuda.
Jussi pudotti minut viime vuonna ekalla kiekalla ja herra otteet olivat läpi viikonlopun olleet HIPPASEN varmemmalla tolalla kuin meikäläisen. No, nyt kävi kuitenkin niin että Jussi nappasi viikonlopun ensimmäisen punavalonsa (-0.118) ja Wagon jatkoon toiselle kiekalle. Omat strategiset luvut olivat 0.103 ja 6.468. Jussi ajoi 5.80 ikkunassa aikaan 5.833.

Toiselle kiekalle tuli vastaan Turpeisen Tea punaisella Novalla. Tean otteet ovat olleet tänä(kin) vuonna erittäin vakuuttavat, josta Kalajoen osakilpailun paalupaikka reaktiolla 0.000 kertokoon jotain. Vaikka keli muuttui hitaammaksi niin jätin ikkunaan saman indeksin 6.45. Tuolta koppiautosta ei nimittäin näe sivuille yhtään mitään ja viime vuonna himmasin ainakin kaksi kertaa itseni maalipäässä ulos kisasta. Tealla ikkunassa 6.10 eli pääsin lähtemään taas ensiksi. Ja tuttua kauraa Bertilille taas eli rödda palaa! Jukka toi aikakortin joka kertoi punaisen syttyneen kahden tuhannesosan turvin. Nooh, onhan se enemmän kuin yksi tuhannesosa eli onnittelut Tealle (0.024 - 6.131) joka jatkoikin hyviä otteita ja ajoi koko kisan voittoon ja SM Cup -kärkeen.

Älyttömän mukava viikonloppu ja ennakkosuunnitelmista poiketen tarkoituksena olisikin ajaa vielä yksi kisa. Alastaron finaalit ja Piteån syyskisa sattuvat samalle viikonlopulle eli noista valitaan toinen.

En päässyt tänä vuonna edes turistiksi Nitrokisoihin eli kuolasin kotimaiset autouudet vasta Kalajoella. Kyllä on ukoilla hienoa kalustoa ja mageeta tekniikkaa! Lisäksi kiitosta lukuisille tutuille niin syvästä etelästä kuin mustasta pohjolasta; juttua riitti eikä hautajaistunnelmiakaan ollut havaittavissa..




Mopar-Jumalat Joni ja Matti vs. Ford-Gurut Jukka ja Minna.
Sirpa ja Eki
Auliz ja Reksa


Jere ja Niilo

Minna ja kisakoira Vikke


Jukka ja Marjo

Ei kommentteja: